tisdag, november 30

Värmande på Come again.


www.comeagain.se

Miia-Smycken.


"Min syster Lina, bad mig presentera mitt företag Miia-smycken för Er. Lina har flitigt gjort reklam för mig och har länkat till mina sidor så det är säkert flera av Er som besökt Miia-smyckens hemsidor.


Mitt företag startade jag i Februari 2010. Miia-smycken fick mitt smeknamn eftersom alla smycken är handjorda av mig.

Med mina smycken önskar jag beröra den som bär smycket men också den som betraktar det. Vi kvinnor behöver få känna oss uppskattade och vackra. Varje kvinna, ung, gammal, alldaglig, sprudlande vacker, alla behöver skönhet och estetik.

Den krakelerade glaspärlan är ofta bas i mitt skapand. Jag är förtjust i dess skimmer och dess ljusspel. Tänk att något ofullkomligt, krossat, kan sprida skönhet! Glaspärlan är inte bara vacker att se på den har ett budskap för mig, också du som är brusten eller ofullkomlig kan ge av dig själv, sprida värme och ljus. 

Miia-smycken hittar du just nu på Hops-shop och Lundagård och på Blossom i Jakobstad, Finland.

Välkommer att besöka min blogg och min hemsida. Du hittar också Miia-smycken på facebook.

Med värme!

Miia "

Ps. Hops-Shop skickar fraktfritt till alla länder! Glöm inte att delta i Come again tävlingen! Tävlingen pågår under hela veckan. ♡ Lina

måndag, november 29

Dags för en tävling!

Inspirerad av Underbaraclara och Nästet kör jag igång veckan med en tävling. Tävla om ett fint vinterkit från Come again. Kittet består av ett härligt och varmt pannband i fuskpäls, stilig scarf med fint mönster i rött, svart och vitt och ett hårspänne med svart siden rosett. Reglerna är enkla; tryck på Gilla knappen under detta inlägg och skriv sedan en kommentar på inlägget så jag vet att det är just du som har gillat. (Ifall du inte har en blogg att länka till då du kommenterar, kom i håg att skriva din mejladress så jag kan kontakta dej ifall du vinner!) Tävlingen pågår hela veckan, och på söndag dras vinnaren! Hoppas ni vill delta och lycka till! ♡






fredag, november 26

Min finska morgon.

Jag längtar redan tillbaka till finland. Mina föräldrar bor i skogen i ett rött hus med vita knutar. Förra veckan då jag och Daniel var där för att fira mina föräldrar som båda fyller 60 fick vi somna framför den öppna spisen, det var fullmåne utanför fönsterväggen och innan vi somnade hörde vi ett djur som smög omkring utanför i snön. Sådan idyll.  Som plåster på såren sitter jag och dricker finskt Juhla Mokka kaffe och finskt rågbröd som min mamma skickade med oss (finsktrågbröd=det enda rätta). Jag googlar lite marimekko och Ivana Helsinki. Lite Helsingfors och lite fina finlandssvenska bloggar. Det känns lite bättre. Här kommer pysseltips från Marimekko och Marimekkos vår/sommar kollektion för 2011.




Min syster har julpyntat. Och bakat pepparkakor. Jag skulle så gärna julpynta även om vi flyttar om ett par veckor. Tänkte i alla fall ställa fram adventsljusstaken i fönstret. Och någon julstjärna. Men julpynten är nerpackade och jag kan inte komma på i vilken låda de ligger. Har ni börjat julpynta än? Hoppas ni får en härlig helg! ♡

torsdag, november 25

Nytt i butiken.



Nytt på Comeagain.se idag; Skor Pertti Palmroth, Svarta skor från ecco. Det fina barnlakanet fick genast ett nytt hem.

Julklappstips?

I går sprang jag på en trevlig blogg som heter Nästet. Det visade sig att Lotten som har bloggen också har en fin webshop där hon säljer olika textil handarbeten. Det finns vackra kuddar, små necessärer, lapptäcken.. Och många produkter är gjorda av secondhand/vintage tyg! Jag blev så förtjust i skärbrädorna som är gjorda av tyg från 70-talet. Så fina! För att beställa hem en unik skärbräda klicka här.

onsdag, november 24

Barnkläder på Come again!

Nu har jag fört in lite av barnkläderna på Comeagain.se. Min favorit är den fina halsduken.

Att tänka på då man handlar på loppis del 2. Kläder.

Då jag hittat något på loppis som jag fastnat för brukar jag alltid börja med att lukta på plagget. Ett plagg som legat på en plats där det funnits mögel brukar lukta på ett speciellt sätt och lukten kan vara väldigt svår att få bort. De flesta andra lukter går att få bort då man tvättar plagget. 

Syna sömmarna. Sömmar som gått upp går ofta att sy igen. Ifall plagget är väldigt gammalt och tyget tunnt kolla extra noggrant både på tyget och sömmarna. Ofta kan sådana plagg vara så ömtåliga att de går sönder/spricker vid första användningen. Vanligtvis går det inte heller att sy sådana sömmar, utan tyget är för tunnt och skört och spricker genast upp igen.

Kika under armarna. Är tyget missfärgat är det svårt att få bort.  Det samma gäller ljusa skjortor som kan ha en "smuts rand" innanför kragen. Jag har hört rykten om citronsyrepulver och handdiskmedel. Jag har inte prövat det själv, men det kanske är värt ett försök?

Ifall ett plagg har noppor är det vanligtvis inga problem. Noppor går att få bort med en noppmaskin, också en tröja som är väldigt noppig går att rädda med lite tålamod och ett par timmars avnopprande.

Kom ihåg att kolla detaljerna. Finns alla knappar kvar? Ibland saknas det en knapp eller två, personligen tycker jag inte att det gör så mycket. Det finns fina gamla knappar att fynda på loppis och knappar är enkla att byta ut. Fungerar dragkedjan? Öppna och stäng dragkedjan några gånger för att se att den fungerar som den ska. 

Ibland ser man att vissa klänningar och koftor har öglor på sidorna för ett skärp, men skärpet har kommit bort. Det är ju naturligtvis trist, men skärp och bälten finns också att fynda och det kan bli hur snyggt som helst att matcha med ett eget skärp. 

Scarfs har ofta äldre damer använt som huvudduk, kanske ovanpå papiljotterna. Lukta därför på scarfen och känn efter om den känns flottig. Vackra gamla sidencarfs skall ofta tvättas kallt och ifall scarfen känns flottig så är det så gott som omöjligt att få bort. Då det gäller vanliga mössor, så är det lite annat, de går lätt att tvätta. Däremot är det viktigt att hattar och pälsmössor inte luktar illa eftersom de inte går att tvätta på samma sätt. 

Kolla alltid ifall plagget går att tvätta i maskin. Ifall plagget endast får tvättas på kemtvätt får man ta ställning till ifall man tycker att det är värt pengarna. Det lönar sig aldrig att tvätta ett plagg i maskin eller för hand ifall det enligt instruktionerna bör kemtvättas. Tro mej, jag har försökt, det fungerar aldrig.

Stirra dej inte blind på storlkeken på kläderna. Prova alltid. De gamla storlekarna stämmer inte med dagens mått och dessutom har kläderna förändrats med tiden. Räkna med att själv göra lite förändringar i kläderna. Ibland kan det behövas att man syr upp eller syr in ett plagg för att det skall sitta perfekt. När det gäller kavajjackor och ytterjackor som inte sitter perfekt kan det löna sig att lämna in hos en skräddare. Kavajjackor och ytterplagg har ett tjockare tyg och ett fodertyg, ibland t.o.m. insydda axelvaddar, som gör det hela lite krångligare att korrigera hemma. 

Kläder som inte går att tvätta i maskin kan vara klokt att sätta in i frysen några dagar. Det fräshar upp plagget och tar död på ev. ohyra. Men tänk på att kyla torkar ut skinn och läder och kan förstöra plagget. 

tisdag, november 23

Kommer snart!

Snart kommer Come again också att få en egen avdelning med barnkläder! Till först blir det mest stickade plagg som kan vara extra sköna nu till vintern. Jag hoppas att jag hinner få upp lite av kläderna senare i veckan.

I min väska just nu.

Nu är vi hemma. Har börjat packa upp de nya Come again kläderna. Så småningom blir det en helt ny avdelning i butiken. Spännande! Snart får ni se vad det är. ♡

måndag, november 22

Helgen.

Vi har hunnit med 60-års fest och dop i helgen. Invigde den fina gröna sammetsklänningen som jag fyndade på loppis förra vintern. Klänningen har två stora rosetter i ryggen och flera fina detaljer. 
Mera aktiv bloggning blir det imorgon då vi är hemma i Stockholm igen. Skall också försöka få in lite nyinköpta fina fynd i butiken i veckan. 

fredag, november 19

Hur gick det sen? Del 10.

Den underbara väskan, som är så nära väskperfektion man kan komma, fick ett nytt hem hos fina Anna som har bloggen Anna Ritar.

"Förra helgen fick väskan åka på fintur till Svenssons i Lammhult med mig och min familj.

Väskan hade inget emot att vara på bild förutom när jag skulle sätta mig och posa i den stora röda "sittgubben", för du välte hela väskan ut!

Men den fyller sin funktion, inte bara som väska utan på kvällen agerar den även sovplats för min lilla katt Allis!
Jag trivs väldigt bra med min väska, den matchar allt utan att ta över och precis allt får plats! Tyvärr också alla min sambos grejer, så jag måste släpa runt på det också. Men jag antar att det är smällar man får ta! /Anna "

Här kan ni också läsa Annas blogginlägg om dagen då väskan kom hem.

Just nu är vi i finland för att fira mina föräldrar som fyller 60 och för att gå på lilla Levis dop. Jag skall försöka hinna blogga under helgen ändå. Senare i veckan utlovas en hel del fina loppisfynd och nyhter på Come again! Hoppas ni får en fin helg! ♡

onsdag, november 17

Hanna peppar.

Hanna Enlund som har bloggen Hannas virrvarr tipsar om nätloppisar på finlandssvenska nättidningen Peppar.fi. Hon tipsar bl.a. om Come again! Tack fina Hanna! ♡ 

Come again skickar gärna utrikes, frakten blir dock något högre, lite beroende på vilken vara det är. Ifall du bor i ett annat land än Sverige och vill handla på Come again, mejla mej så löser vi det. 

tisdag, november 16

Nytt på Come again.

Väskan.



Den här handväskan hittade jag på ett loppis i östergötland längst ner i en korg med väskor. Jag fick den på köpet eftersom den var så trasig. Den är i ett förskräckligt dåligt skick. Sömmarna har gått upp och fodret har hål och är lite smutsigt. På vissa ställen har den börjat rosta. Jag tycker den är alldeles fantastisk. Fodret är nude färgat med guldtoner och vackra kantband i guld. Inuti väskan finns en liten kedja som är alldeles igenrostad. Undrar vad som hängt där? Jag tycker den är så fascinerande. Den fullkomligt andas historia och spännande upptåg. Någongång skall jag ta väskan till någon som kan restaurera den så att den får återse sina forna glansdagar.♡

Det blåser ibland.

Så här står det i min favorit bok "I skogen" av Eva Lindström;

"Det är en vanlig vardag. Alla utom fågeln
vill ha löskokt ägg till frukost.
Vi har inte bestämt att det skall blåsa,
det blåser ändå." 

Idag är jag lite för trött. Just nu är det lite för mycket motvind och alldeles för få timmar på dygnet. Ge mig lite mindre blåst och lite mera sömn, tack. 

söndag, november 14

Farsdag!

I dag är det farsdag, så glöm inte gratta era Pappor!  Grattis fina pappa! 

Ps. Nu är enkäten om vad ni önskar att läsa på Kom igen bloggen avslutad. Så här gick det;
79 % Ville ha mera secondhand och loppisfynd på bloggen.
65 % Röstade för flera fina bilder.
27 % Önskade mera personliga inlägg och flera inlägg om butiken Come again.
24% Röstade för mera pyssel och tips om fina webbsidor och butiker.

Eftersom man kunde rösta på flera alternativ överskred det sammanlagda procentantalet 100, vilket är lite konstigt kan man tycka. Men summan blev hur som helst att de flesta vill ha mera secondhand och loppisfynd. Kul! 

Tack alla som deltog i enkäten! ♡

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...