fredag, december 17

Nytt i butiken.


www.comeagain.se
Äntligen har vi fått igång vårt internet, så här kommer lite nyheter i butiken. Jag hoppas att jag hinner sätta upp lite nya barnkläder innan jul.

tisdag, december 14

Hur gick det sen? Del 11.

"Hejsan! Eva från Borås här!  Jag har precis som Lina en nätbutik och tycker det är viktigt att försöka stödja varandra så gott det går. Om inte med ett köp så i alla fall med lite pepp. Jag kikar ofta in i butiken och känner mig inspirerad. Om jag minns rätt så köpte jag kängorna hos Come Again i våras och fick därmed vänta i flera månader innan jag kunde använda dem! Men det var det värt. De var som gjorda för mina fötter och nu använder jag dem nästan varje dag.  Jag kan vara lite kräsen när det gäller skor och när jag väl hittar ett par som jag älskar använder jag dem tills de faller isär. Skorna var som nya när jag köpte dem, nu är de ganska slitna och goa, men har fortfarande många fler steg att gå!"

Fina Eva har nätbutiken Stilsamt. Av Eva jag fick massor av råd och tips då jag skulle öppna Come again.  Eva har också en fin blogg där hon skriver om secondhand och senaste nytt i butiken. Kika förbi! 

Nu har vi äntligen flyttat klart! Det känns verkligen jätte bra! Underbart med tre rum och ett kök! Känns otroligt lyxigt efter att ha bott i en liten 2:a. Men vad skall vi göra med alla rum? Vi har fortfarande ingen internet, så blogginläggen kommer kanske lite glesare de närmaste dagarna. Men härda ut, snart är Kom igen tillbaka igen !

lördag, december 11

Come again på Malenami.

Bilden är lånad från www.malenami.com
Bloggen Malenami som har den beskrivande undertexten "guldkanter i vardagen" är ett riktigt glädjepiller med vackra bilder, inspiration, mode och inredning blandat med tänkvärda texter. Malena som har bloggen vann precis pris för årets snyggaste blogg på finlandssvenska blog awards! I går fick jag äran att gör ett gästblogginlägg på Malenami. Gå in här och kika på de vackra bilderna som Malena tagit! Tack fina Malena!

fredag, december 10

Fint.

Nya fina fynd i form av gamla lakan. Blir så sugen att sy något, några förslag?

onsdag, december 8

Nytt i butiken och tävling på Miia-smycken.


 Miia-Smycken har en tävling just nu, där man kan vinna tre unika smycken.  Gå in på Miias blogg och delta i tävlingen! Lycka till! ♡

Multifunktionellt.

Jag hör till den grupp av människor som tycker att en sak kan användas till flera olika ändamål, inte bara det som tillverkarna tänkt ut. Är alla knivar smutsiga tar jag en sked för att bre smör på mackan, gamla kuddöverdrag fungerar perfekt som skopåse eller som skydd för kameran ifall man inte orkar släpa på kameraväskan. Gamla fyndade glasögonfodral är fina som plånböcker eller pennfodral, ett lakan är ett perfekt sofföverdrag o.s.v. D har ibland lite svårt att förstå det där. Han brukar hålla hårt vid att bre smörgåsen med kniv, och vispa vaniljsåsen med visp och inte med gaffel. I morse fick D frukost på sängen och en liten födelsedagspresent i förskott, eftersom jag är bortrest den riktiga dagen. En gammal ljushållare som jag köpte på Emmaus i går fick fungera som korthållare och prydnad på paketet. Jag tror han tyckte det var fint även om ljushållaren var tagen ur sitt sammanhang.

tisdag, december 7

Nytt i butiken!


Eftersom vi håller på med vår flytt är det lite fullt upp just nu och tyvärr har både bloggen och Come again kommit lite i skymundan. Hoppas ni inte tröttnar och ger upp Kom igen bloggen!  Nästa vecka när flytten äntligen är avklarad så hoppas jag att det skall återgå till det normala både på bloggen och i butiken. 

I dag har jag äntligen hunnit med att fotografera nya kläder till Come again bl.a flera fina pälsmössor.  Modellen är min fina vän och min brors fru Janika. ♡ Imorgon kommer det upp ännu fler nyheter i butiken. 

söndag, december 5

I fredags.


Mattias och Minna.
Minna och Karin, fotograferade i smyg genom fönstret då vi var på väg hem.
Maria E Harrysson, Ariah.

I fredags var jag och Mattias på vernissagen av utställningen Except when it´s not på So stockholm gallery där bl.a. min fina vän Minna ställer ut. Så här står det på "Except when it´s not" sida;

"Det konceptuella modet visar att mode är så mycket mer än bara kläder. Det är allt annat är kläder. Mode är det som finns mellan trådarna i textilen eller det material som kreatören väljer att använda för att uttrycka sig. Mode är den mening som tillskrivs ett plagg eller en gestaltning, en illustration eller ett smycke.
Det är du som åskådare som fyller det du ser med innehåll med hjälp av de föreställningar du har om mode, det vackra, fula, maskulina eller någon annan av alla de föreställningar som företrädare för det konceptuella modet vill problematisera. De vill också ifrågasätta konsumtion och närma sig ett miljötänkande. Frågan är om de föreställningar du bär med dig för att tolka dessa uttryck räcker till eller om du tvingas tänka nytt. Det senare är ett av utställningens ambitioner.
This is fashion - except when it’s not har samlat ett antal kreatörer som på olika sätt förhåller sig till mode och modekonst. Målet är att bredda begreppet mode och att visa projekt där mode används som forum för diskussion. Deltagarna verkar för att befästa och utöka mode som kulturyttring och därigenom skapa fler arenor för konstformen."

 Här kan ni läsa lite mera om utställningen och här kan ni se ett klipp från kulturnyheterna om utställningen (8:20 in i programet). 

Utställningen pågår 2-7 december. Öppet Måndag-Tisdag 10-18, Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården.

Och vinnaren är...

Bästa bror drog vinnaren av det fina vinterkitet från Come again. Och vinnaren är Angeliqa! Tack till alla som deltog! Jag önskar att jag hade små kit att dela ut till er alla! 

torsdag, december 2

November på Kom igen bloggen.

I november har det hänt en hel del på Come again. Come again fyllde 1 år och det firade vi med REA. En hel del fina kläder har dykt upp i butiken. Barnavdelningen öppnade! På bloggen har det varit två tävlingar (den ena pågår än! ). Jag har delat med mej av tips för secondhand shopping, en hel del inspiration och flera intressanta inlägg av "Hur gick det sen?" serien. Miia-Smycken gjorde ett gästinlägg. Vi kikade på fina väggkalendrar för 2011, försökte peppa upp en deppig dag med fina droppar och började med lite julklappstips. Och naturligtvis en massor av annat.

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...