söndag, oktober 31

Karins Come again muffins!


Come again muffins, bilderna lånade från Lopptorget-bloggen.

Ni alla som är loppis/secondhand intresserade får inte missa Karin Erlandssons fina blogg Lopptorget.  På Lopptorget skriver Karin om secondhand fynd, dessutom bjuder hon på egna härliga matrecept, allt från sushi till fantastiska chokladbakelser. Idag då jag gick in på Lopptorget-bloggen fick jag en glädje chock. Karin har, jubileet till ära, bakat Come again muffins ! Tack fina Karin, världens bästa överraskning! Vill ni baka Come again muffins med lakrits och citron skall ni klicka här.

Ps. Karin kommer att öppna en secondhand butik på nätet inom kort. Främst med inriktning på klänningar och slipsar. Håll ögonen öppna. Det kommer garanterat att bli grymt!

fredag, oktober 29

Hurra, Come again 1 år! Tävla om presentkort!


Min fina butik Come Again fyller 1 år och det skall naturligtvis firas! 3, 4 och 5 November kommer det att vara 20 % på alla varor i butiken! 

Jag önskar ju naturligtvis att så många som möjligt skall få reda på det, så tipsa gärna om Come Agains födelsedags erbjudande på din blogg. Bland alla som tipsar om Come Agains födelsedags erbjudande med en bild från butiken+en länk till butiken, lottar jag ut ett presentkort á 400 kr på Come Again! (Presentkortet kommer att kunna användas under ett helt år, så man har gott om tid på sig att hitta något man vill unna sig.) 

När du har tipsat om Come Agains födelsedags erbjudande, skicka ett mejl till mej på info@comeagain.se, med en länk till din blogg så är du med i utlottningen om presentkortet.

HURRA! 

Nytt i affär´n.

 www.comeagain.se

torsdag, oktober 28

Hur gick det sen? Del 7.


Saftglasen med smultronblommor bor hos Ida. De får stå hos Berså porslin och annat fint! 
De har det bra! 



"Jag är mäkta nöjd med glasen :) De används dagligen och får stå framme tillsammans med andra fina saker så man kan titta på dem ofta. En dag köpte jag hallonsaft enkom för att det skulle passa så bra att dricka det ur glasen, haha.
Tack för en fin blogg och shop!
Kram Ida"

onsdag, oktober 27

Inspirations kick!

Bilder från boken Loppisfynd. 
En kvinna som jag verkligen beundrar och inspireras av är Karin. Sällan har jag hört om någon så kreativ och full av goda idér och som dessutom ser till att förverkliga idérna på bästa sätt. Karin är en av grundarna till Ratata.fi hon jobbar som frilansande fotograf, skribent och stylist. Hon jobbar som redaktionschef, har en fantastiskt fin mat blogg Spontana smaker tillsammans med sambon Magnus. Hon skriver en modespalt i Huvudstadsbladet och sitter med i Gorilla magazines redaktion. Karin har även en utsökt trevlig blogg som alltid lyser upp dagen för mej.  Och nu kommer hennes bok Loppisfynd ut! Skall bli så spännande att läsa! Gå in på loppisfynd.fi för att läsa mera om boken och naturligtvis för att beställa hem ett exemplar! Kika också in Karins portfolio för att njuta av alla fina bilder. 

tisdag, oktober 26

Nytt på Come again.

Hur gick det sen? Del 6.

Koftan i siden och spets behövde inte åka så långt utan fick ett hem hos Madeleine i Stockholm.

"Koftor är mitt favorit plagg och denna är riktig lyxig i siden och spets. Jag använder koftan till alla typer av plagg, klänning som byxa. Love it! "

söndag, oktober 24

Innan vintern kom.

Detta gjorde vi innan vintern kom.
Mina föräldrar kom på besök. Vi drack te´gjord på syrén och kronärtskocka.
Vi såg små damer i keramik på östasiatiska museet.
Sedan tog vi en promenad till Rosendalsträdgård.
Min bror är en gentleman och bar min väska.
Mina fina föräldrar.
Janika stod ute på gården då vi kom fram. 
Hon grävde upp blomknölar inför vintern.
Det var höst i växthusen på Rosendal. På lördagen kom vintern.

torsdag, oktober 21

Hur gick det sen? Del 5.

Den randiga kjolen fick ett nytt hem hos secondhand älskande Lotta. Härligt att den får bo hos någon som känner så passionerat för secondhand!  Läs Lottas fina text och kom ihåg att spana in Lottas blogg!

"Loppisfyndande är en stor del av min personlighet. Det började med Myrorna någon gång på åttiotalet. Jag minns att man då borde skämmas för sina second hand-kläder. Jag förstod aldrig varför, det bara var så. Nytt antogs vara bättre än gammalt. Jag höll givetvis inte med. De coola senapsgula jeansen var både billiga och originella. Min svarta hatt verkade ha upplevt spännande saker och jag såg vansinnigt häftig ut i den. 

Med tiden har det blivit mer okej med återanvändning och det har för mig alltid känts som en självklarhet. I mitt lilla smyckesföretag återanvänder jag pärlor och kristaller, på mina hyllor trängs tekannor och vackra koppar inköpta på otaliga loppisar och min garderob är inte lik någon annans. Jag är som Phoebe i Vänner: Mina möbler och prylar måste ha en själ.



Ganska nyligen upptäckte jag nätloppisarna. Först var jag skeptisk. Jag ville ju ta på sakerna innan jag köpte dem. Sedan hittade jag Kjolen som det inte gick att säga nej till. Kjolen från Come again blev startskottet. Den passade, den var precis så fin som jag hade föreställt mig.
Nu finns det inga gränser för mitt fyndande.

/Lotta Losten"



Läs Lottas fina blogg på http://lottalosten.com

tisdag, oktober 19

Hur gick det sen ? Del 4.


Vissa varor hinner knappt komma upp på  Come again innan de blir sålda. De svarta väskorna som är inköpta i Finland såldes snabbt och fick ett underbart hem i Uppsala hos Lotta. 
Visst ser man hur bra de har det?  Tack Lotta !



"Lotta Berggren heter jag, är för tillfället student på Uppsala Universitet, där jag precis har börjat studera Kandidatprogram inom Kultur, samhälle och etnografi (180 hp). Människor och mänsklig interaktion intresserar mig likaså som musik, konst, kläder och film. Jag bor för tillfället i en husvagn på Fyrishov Camping (Jepp I am a trailertrash) och min högsta önskan just nu är att få tag på ett studentrum innan de första snöflingorna börjar falla.

Väskorna har fått ett bra hem hos mig. Varje gång jag är i skolan eller på någon nation överöses dom med komplimanger över hur fina och praktiska dom är. Och det är dom. Den större väskan använder jag VARJE dag, den fungerar ypperligt som trogen skolväska, får t.o.m. agera som datorväska from time to time. Den andre, lite mindre väskan får följa med mig på spännande äventyr på konserter och nationsbarer. Dom hade inte kunnat fått ett mer kärleksfullt hem."

söndag, oktober 17

Hur gick det sen 3?

Den vackra vita tröjan med paljettdetaljerna är en av mest speciella plagg som jag haft uppe i butiken. Den låg ute i butiken några månader. Jag blev lite förvånad över att det dröjde så innan någon slog till, men samtidigt viste jag att bara rätt person ser den så kommer någon att få ett alldeles unikt tillskott till garderoben. Jag är så glad över att den hittade ett perfekt hem hos Malin! 

"Här är en hälsning från Finspång. Malin heter jag, är 37 år och har alltid haft ett stort intresse för kläder, gärna second hand. Jag minns t ex glädjen när jag som liten upptäckte mormors garderob som snabbt blev mitt favorit gömställe och min skattkista med de spännande utvalda dressarna. Samma magiska känsla får jag idag när jag hittar ställen som Come again. Ja, ut-/upp-/klädningsleken tror jag aldrig att jag tröttnar på.. 


Idag tog jag med mina underbara barn och plagg ut på en härlig höstpromenad runt slottet. Det tyckte jag var den rätta miljön för mina nya favoriter. Tröjan är ett fantastiskt smycke - glittrar hur fint som helst och passar till alla fester och högtider men är även tuff en dag som idag, söndag em till slita jeans. Är så nöjd och stolt över att vara bärare till ett sådant unikt plagg! Jackan är fin tycker jag - den föll jag också för direkt och nu till höstens varma sprakande färger funkar den som rena camouflagejackan. Fotograf var min son, 10 år - tack Edvin!
På återseende!/Malin "

fredag, oktober 15

Hur gick det sen 2?

Jag måste säga att jag blir alldeles varm av att se att min tanke med Come again fungerar. Varorna hamnar hos folk som förstår värdet av att återvinna, ser varornas charm och själ. Så roligt!

De vita sandalerna och de fina solglasögonen hittade ett nytt hem hos vackra Li. 


"Jag är en malmöit med rötter både i Ölands karga mylla och i Malaysias frodiga djungel. Jag trivs allra bäst när jag är på resa och har ständigt nya projekt på gång. Det som är svårast är att få pengarna till att räcka både till ett allt mer eskalerande nätshoppingberoende :) och till äventyr långt bort.

Sandalerna och solglasögonen följde med på en födelesedagspresentweekend i Barcelona där de trivdes bra i solen och värmen. Efter en oförglömlig klubbkväll är sandalerna inte lika vackert vita som de var när de först kom hem till mig men det är med sandaler som med människor: det ska synas att man har levt! Nu bor de och solglasögonen i garderoben och drömmer om våren.

Själv sitter jag hemma och försöker författa uppsats som en del av den master i maritime law som jag tänker mig att ta och jag tycker det är kanon med all sådana här distraktioner som gör att jag slipper skriva en stund :) ."

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...