måndag, februari 28

Fyndat i bokhyllan.


Hittade en gammal samling av tändstickor på Myrorna. 2 kr st. Orsaken till varför så gott som alla restauranger, hotell och liknande ställen gjorde reklam på tändsticksaskar måste ju ha varit att nästan alla rökte. Skulle inte vara ett lika vinnande koncept idag skulle jag tro.  Gamla fina kuvert, 10 kr för en bunt fyndades på Antikaffär i östergötland. De glada tändstiksaskarna är en present.

söndag, februari 27

Rafflande fakta.

Med anledning av stylish blog awarden som jag fick av 3 typer i tre rum kommer här 7 rafflande avslöjanden om mej själv.

1.Jag är utbildad hud- och spa terapeut och som bäst fyller mina krämer och smörjor en hel, proppfull, flyttlåda.

2.Jag har spelat piano, gitarr, tvärflöjt och trummor.

3.Jag träffade Daniel på en konsert på Nosturi då jag bodde i helsingfors tillsammans med den här fina vännen. 6 månader senare flyttade jag till stockholm. I mars är det 8 år sen.

4.Jag älskar att skriva.

5.Jag har blivit biten av en orm, x-antal kaniner, några hästar och getingar.

6.Jag är allvarligt beroende av läppcerat.

7.Förra hösten läste jag grafisk formgivning på folkuniversitetet.

Awarden vill jag skicka vidare till några av de fina, inspirerande och underhållande bloggar jag läser så gott som dagligen. Karolina den fina, Karin & Lopptorget, Hannas virrvarr, Fine little day, Fina Tiger på Diy or die bloggen, Malenami, Miia-Smycken, Fröken Pimpinell, Anna ritar, Livet i helsingfors, Karkki, Hej tristess, Sama Suomeksi, Mama´s got the magic och Creature comforts.



fredag, februari 25


Fina bloggen 3 typer i 3 rum ville ge Komigenbloggen stylish blogger award! Tusen tack! ♡ Till awarden hör att man skall berätta sju saker om sig själv och sedan ge vidare awarden till 15 andra bloggare. Spännande! Nu måste jag skynda till jobbet, ikväll blir det sju (rafflande) avslöjanden och 15 nomineringar. 

Tack igen fina 3 typer i 3 rum bloggen! 

tisdag, februari 22

Efterlysning till alla händiga.

Just nu är vårt strykjärn obrukbart. Detta p.g.a. av att jag "råkade" stryka ett plagg på för varm temperatur. Jag brukar få för mej att ju varmare strykjärnet är desto snabbare går det. Vanligtvis inte. Just denna gång hade det som följd att plagget… ja smalt. Och det sitter nu på strykjärnet istället. Hur får man bort smälta klädrester från strykjärnet? H-j-ä-l-p! (Det är ingen vacker syn, så det blir ingen bild… )

För ungefär ett år sedan hände det här och det här på bloggen. Känns som om det var några månader sedan.

I♡tejp.

Fick så fina presenter i helgen. Kommer ni ihåg att jag bloggade om webb butiken Cutetape? Nu är jag stolt ägarinna av två rullar alldeles egen washi-tejp. Nu vill jag tejpa allt. Det är så fint! Dessutom fick jag två fina pennor och ett litet häfte från Pox. Blir så sugen på att pyssla. Fixa. Något fint. Jag kunde måla våra pinnstolar eller dra upp golven i gästrummet. Men det vill jag inte. Kan ni inte ge mej era bästa pysseltips? Eller rekommendera de finaste pysselbloggarna?

måndag, februari 21

Jag hittade en gammal vän.



Jag hittade en gammal vän i en av våra flyttlådor. Jag tror den har varit min systers från början. Hon fick den troligen i slutet av 70-talet. De tryckta prickarna på ryggen sitter fortfarande kvar. Och nosen är fortfarnde mjuk och svart.  Nu får den stå i bokhyllan. Den ser väldigt nöjd ut.

Glöm inte att följa bloggen via blogglovin´ eller följ som bloggintresserad på blogger. Come again har också en egen facebook sida. Där får man snabbt reda på nyheter, tävlingar och annat som rör Come again secondhand och bloggen. Skulle bli så glad ifall ni ville gå med i gruppen! ♡ Hoppas ni får en fin vecka! 

fredag, februari 18

Dagens fynd.


Min kära mamma har fått upp loppisfynd flytet ordentligt. Idag fyndade hon denna underbara hjortbrosch till mej. 60 kr blev priset för denna förtrollande hjort/påfågelhybrid. 

torsdag, februari 17

Kreativ återvinning.


Bilderna lånade från Creatables sida www.creatables.se

Har ni läst om Creatables? Det är de som gör nya fina prylar av spillmaterial från inustrin. Vilken fantastisk idé! Fint är det också. Läs mera om företaget här. För att besöka Creatables shop, klicka här! Återvinning när den är som bäst! 

Vad finns i er väska?

Bild lånad från www.dosfamily.com väskinnehållet tillhör Jutta från finland. Fint! 

Ni har väl inte missat Dos familys spännande projekt där de bett läsare visa upp innehållet i sina väskor? Jag tycker människor bär omkring på så fina saker! Jag är så fascinerad! Folk har vackra små böcker, fina bokmärken, designade pennor. Det är så spännande. Det känns lite hemligt.. Ifall jag skulle visa upp det jag går och bär på så skulle det inte vara så estetiskt vackert kan jag säga. 

Detta är det som just nu ligger i min väska; en tom matlåda, en mössa från monki, en banan och en apelsin, ett glasögonfodral, näsdukar, värktabletter, nycklar, plånbok, en hel hög med papper, necessär med smink, nöt/bär mix, tuggummi, kort till jobbet, ca 10 ihopknölade kvittot, tabletter mot magkatarr, tamponger. Är det någon som vill se en bild på det? Tror inte det va. (Nu undrar ni förståss varför jag går omkring och bär på alla dessa n-ö-d-v-ä-n-d-i-g-h-e-t-e-r. Jo. För att de kan behövas.)

För ett år sedan.


Konstaterade igår då jag läste bland gamla blogginlägg att jag faktiskt bloggat rätt så regelbundet nu över ett år. Känner själv att det är lite spännande att kolla i arkivet och se vad jag sysslade med för exakt ett år sedan. Jag tänkte att jag väljer ut lite gamla inlägg ur arkivet nu och då.

Jag har ju ojat mej lite här på bloggen över den mörka vintern. Det gjorde jag uppenbarligen för exakt ett år sedan också. Då drömde jag om att fly in i macarong världen. Det gör jag fortfarande. Läs hela inlägget här.

Hejhej!


I veckan har jag besök av de här fina människorna. Så det kan bli lite glesare med blogginlägg de närmaste dagarna. Min fina mamma hade varit på loppis hemma i finland och letat fynd till Come again. Det visade sig att Mamma har en utomordentlig näsa för loppisfynd. Hon hade bl.a. hittat en underbar rödluvan inspirerad jacka för barn. Lovar bildbevis senare i veckan. 

Nu säger jag hej til natten och återanvänder en sömnig bild från ett gammalt blogginlägg. Godnatt!♡ Ps. Tack för alla fina "välkommen tillbaka" kommentarer! ♡

torsdag, februari 10

Om butiken Come again och januari mörkret.







Fick en fråga här på bloggen av fina Lotta.


"...när kan man införskaffa NYA superfina grejer hos dig igen? Saknar mina Come Again-fynd. ;(

Ditt trogna fan och kund
/Lotta"



 Januari var lite mörk och dyster och jag kände att jag behövde pausa lite, kanske inte så smart rent affärsmässigt, men jag känner att jag behövde en paus ifall jag skulle kunna fortsätta att utveckla butiken så som jag vill ha den. Jag vill ju att det fortsättningsvis skall vara noggrant utvalda varor som jag verkligen står för, det skall vara en rolig upplevelse för kunden att handla och för mej att jobba med. Nu börjar vintermörkret lätta lite och inspirationen är på väg tillbaka. Räkna med nya fina fynd på Come again inom kort!

Jag hoppas att ni förstår hur mycket era positiva kommentarer och ert pepp betyder för mej och för Come again! Jag blir så himla glad! Speciellt nu i vinter då det varit lite motigt med inspirationen har det verkligen betytt så mycket! ♡ Tusen tack alla härliga kunder och bloggläsare! 

onsdag, februari 9

Tradera Fynd.

Denhär vackra klänningen vann jag på en tradera auktion innan jul. Den är troligen från 40-talet. Det ser ut som om tråden som bildar det vackra blommönstret är fast sytt för hand. Helt galet. Vilket jobb! 100 kr fick jag ge för denna underbara skönhet. Den hänger mest på väggen och ser fin ut.

tisdag, februari 8

converse ♡ marimekko


Marimekko gör ett sammarbete med Converse. Spännande. Ser fina ut även om jag har lite svårt att se mej själv i mönstrade skor.

Frukost en ledig förmiddag.


Nätet låg nere på förmiddagen vilket ledde till en lugn frukost för mej. Inga mejl att skriva, inga blogginlägg, inget slösurfande. Istället blev det bläddrande i gamla inredningstidningar och kaffe i lugn och ro. Koppen med regndroppar och det blå prickiga fatet är köpta på loppis, koppen för ca 20 cent, fatet för 30 kr. Djuptallrikarna och en hel hög med vanliga tallrikar i serien "Randi" från Rörstrand fick Daniel av en vän som skulle tömma sin lägenhet.

måndag, februari 7

Söt-tejp.




Att en av mina favorit butiker är Svanströms säger ju en hel del. Ifall det finns andra som älskar att vandra omkring bland hyllplan efter hyllplan av kontorsmaterial så kanske ni blir lika förtjusta i Cutetape som jag. Ps. det finns annat än tejp.

Frukost dröm.



En dröm på frukost bordet. Kaffekopp och djuptallrik från New york baserade sometimes she does finns på Etsy

söndag, februari 6

Inspirationsskafferiet

Jag har ca 3-4 rätter som jag behärskar (Daniel brukar stå för  matlagningen hemma hos oss, som tur är) . Känner att jag borde utöka mitt register något. Skulle kännas bra att kunna få till en rätt som inte är lax i ugn / kyckling i ugn / köttfärs i ugn. Bloggen Inspirationsskafferiet skrivs av fina Megan. Bloggen är full av härliga och inspirerande recept. Så kolla in inspirationsskafferiet om ni som jag, behöver lite nya idér i köket.

Under pausen.


I pausen har jag blivit klar med min kurs. Lämnat in skrivning och slutuppgift. Jag har jobbat. Sedan har jag hunnit med ett besök till göteborg på P3 guld bl.a. med det här sköna gänget. Jag har blivit med glasögon och förundras fortfarande hur skarpa konturer allt har. Jag har överlevt januari och ser framemot att uteserveringarna öppnar om 2 månader. Då är det vår.

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...