torsdag, mars 17

Smul-soffan,köttklumpen och annat.



Just nu har vi en soffa, köpt secondhand naturligtvis, från 60-talet. Det är en tresits soffa i valnöt, med gröna kuddar. Så långt allt väl. Problemet är att kuddarna har torkat och smular. Tanken var att vi skulle byta ut innehållet, men se så där 8 månader senare har det fortfarande inte hänt. Och nu känner vi väl båda att vi gärna skulle ha en härlig soffa man kan krypa upp i, som är bekväm.

Vi är på jakt efter en robust, snygg lädersoffa. Typ en sån här. Eller en sån här som naturligtvis är såld (klicka på "Seating" och skrolla ner till "Norell" soffan). Det härliga med lädersoffor är ju att de är så groteska men samtidigt fina. Som en stor köttklump, lite makabert men med stor nypa charm. Är det någon som vet var den finns, drömsoffan, till ett vettigt pris?

Här är lite bilder på vår nuvarande smul-soffa och vår gamla lägenhet i hornstull. Man skulle kunna tro att vi har jätte bra ordning hemma. Men nej. Bilderna är tagna innan visningen förra hösten.Vi, eller kanske det bara är jag egentligen, är ganska bra på kaos. (I D´s klädskåp är t.e.x. allt väldigt ordningsamt sorterat och viket.)

Alla möbler och lampor som syns på bilderna är secondhand (ok, inte sängen och tvn). Det ljusgråa bordet överraskade D mej med en dag då jag kom hem. Han hade cyklat med det på pakethållaren från en antikaffär på Bondegatan hem till oss i Bergsundsstrand. I vår nya lägenhet så använder vi det också som matbord, även om vi har planer på att det kanske får bli ett pysselbord i gästrummet så småningom.

3 kommentarer:

Angeliqa sa...

Så tråkigt att soffan smular för den är ju kanonfin!

sv; haha så lustigt! Ja tänk om det är början på en epidemi? Det vore underbart om våra två bloggar visades högst upp som sökalternativ för "blodpropp i fingret".

sofia sa...

åh jag vill se mer hemma hos-bilder! :)

Come again secondhand sa...

Sofia; Kanske det blir lite mera hemma hos bilder då vi får ordning på vår nya lägenhet… Just nu känns det mesta lite provisoriskt. :)

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...