onsdag, september 29

Schyssta lökar.


En extra fin lök finns hos oss just nu. Ser ut som en blomma eller ett organ av något slag. 

tisdag, september 28

Ny dag.


Hej alla fina läsare. Jag är så himla glad att det är så många som börjat hitta hit! Men jag får också så dåligt samvete då jag inte hunnit  blogga på några dagar. Vi är mitt uppe i försäljning av vår lägenhet, jag har börjat plugga, samt att det händer en del roliga saker runt Come again. Allt som händer är roligt och inspirerande men tyvärr har bloggen blivit lite lidande.  Men nu får det bli bättring på den fronten! 

Dagens frukost intogs i porslin från Rörstrand och Gustavsberg. Den vita skålen är skönt asymetrisk, det syns inte så tydligt på bilden, får ta en bättre bild en annan gång. All frukt inmudigades för att förhoppningsvis skrämma bort de sista förkylningsbacillerna som envist klamrat sig fast. 

Idag skall jag sätta mej och sy lite. Tyget "Dadel" från marimekko har legat i vårt skåp i några år, nu skall det äntligen användas till något.  Till vad får ni se lite senare.

Bilden är lånad från den fina bloggen "The Design flies".

fredag, september 24

Hemma hos en ny familj.

Förra helgen besökte vi våra fina vänner i Malmö. Vi fick träffa en ny miniatyr. Mellan blöjbyte och amning bad jag Lotta berätta om några av hennes finaste secondhand fynd. 

På flera ställen sitter det små fåglar som tittar ut genom fönstret. Förra julen fick Lotta ett gäng med 
fåglar från 50-talet av, håll i er, hennes sambos brors frus mormor i julklapp. 
Fåglarna på bilden har Lotta fått av en kollega.  
Lampan köpte Lotta till Malmö festivalen 2008. Den inhandlades på Sopstationen för 100 kr. Efter festivalens slut fick den flytta hem till Lotta och Daniel.
Lampan syns bättre på bilden lägre ner.
Västen är köpt på kirppis i Finland för 1 euro. (Loppis på Svenska)
Tyget, som Lotta gjort till en fin tavla, är köpt på Drottningtorget för 50 kr. Loppiset på Drottningtorget ordnas varje söndag från april-september.  Tavlan med damen är köpt på ett gårdsloppis i Österlen för 5 kr. "Hon har inte riktigt hittat sin plats än, hon bor bakom gardinen", berättar Lotta.
Den blommiga fåtöljen är ett fynd på blocket. "Just nu är det en perfekt amningsfåtölj. På kvällen byter den skepnad och blir en herremansfåtölj där Daniel sitter med en bok och ett glas whiskey." 
Den rosa klänningen är fyndad på drottingtorget för 150 kr. Kvinnan som sålde den berättade att den tillhört hennes mamma som gick ut och dansade i den på 50-talet. 

Nytt på Come again.

Raddig långkjol i härlig kvalité. Jeans skjorta med skön slitning från Levi´s. 


onsdag, september 22

Hemma hos Elnaz del 2.








Jag bad min secondhand älskande och goda vän Elnaz visa mej sina bästa secondhand fynd. Här kommer den efterlängtade andra delen.
Den fantastiskt fina läderväskan är köpt från Uggleboden i Lund för 20 kr, och har användts varje dag sedan dess. Jackan är köpt på UFF i Helsingfors 2002. Det småblommiga paraplyet är från eskilstuna, kungsängens backluckeloppis. Ett fynd för 5 kr. 
Skjortan kommer från Beyond Retro. "Det är en skjorta som jag har när jag skall på fest och inte vill vara piffig utan mera cool. Då har jag den alltid instoppad med jeans." 
Klänningen är den perfekta sommarklänningen från Judits secondhand
De fina skorna är köpta på Kupolens loppis i Linköping till det modesta priset av 40 kr.
Nu för tiden är det inte så vanligt att man hittar billiga fynd på Myrorna.
Byrån köpte Elnaz för några år sedan på Myrorna för 300 kr. 
Orginal hyllpappret sitter fortfarande kvar i botten på lådorna.
Lampan har Elnaz köpt av vänner som skulle ut och resa och sålde hela sitt bohag.
 Den har tillhört en av vännernas moster. 50 kr gav Elnaz för lampan.
Stolen är från Myrorna i Ropsten för 175 kr, och den blåa burken är en traderavinst. 

Missa inte Elnaz vackra blogg Hej Tristess.

tisdag, september 21

Missa inte Vintage mässan.

Missa inte Vintage mässan nu i helgen! Come again kommer inte att vara på plats med någon monter den här gången. Men kanske i mars då mässan ordnas nästa gång. Däremot kommer jag att besöka mässan. Det brukar vara trångt men trevligt.

Bli frisk.

Efter senaste veckans stress och undermåliga sömn så blev jag naturligtvis rejält förkyld. 
Jag ringde min bror som är något av en expert då det kommer till förkylningskurer. 
Detta var hans tips.

1 bit färsk ingefära
1/4 Citron
Gurkmeja
Honung
Kokhett vatten
Samt en vacker kopp att förtära drycken ur

Riv den färska ingefäran.
Pressa i citronen.
Blanda i lite gurkmeja. Cirka  1 kryddmått.
Ta i en tesked honung.
Häll över det varma vattnet och låt dra några minuter. 
Förtär drycken några gånger om dagen. 
Drycken är uppiggande, så drick den inte precis innan läggdags. 

Elefantskeden fyndade jag på en marknad i Finland i somras. Koppen, min favorit kopp, är vid det här laget väldokumenterad på kom igen bloggen och behöver knappast någon vidare presentation. Nu blir det soffan och en bok. ♡

måndag, september 20

Nyttnyttnytt.



Nya färglada saker kommer snart i butiken. Kika in på www.comeagain.se 
Det händer så mycket roligt och spännande just nu att jag inte riktigt hunnit med bloggen på några dagar. Det som inte är lika roligt är förkylningen. Några tips på mirakelkurer? 

fredag, september 17

Hemma hos Elnaz del 1.

Sist jag var hemma hos min fina vän Elnaz 
bad jag henne visa sina finaste secondhand fynd. 
I köket står en hel hylla med vackra koppar.
Kopparna har fyndats för mellan 10-50 kr st. 
Klockan, som syns bättre i blogginlägget 
En kväll med Elnaz, är en nyproduktion som är fyndad 
på tradera för 45 kr. Kockum kannan 60 kr på myrorna.
Den lilla klockan och fågeln har Elnaz fått av sin morbror för 14 år sedan. De har fått följa med under alla flyttar, även utomlands. "De är känna-sig-hemma-prylar", berättar hon.
Böcker av Elnaz favorit författare Kurt Vonnegut. 5 kr på myrorna.

Kolla också in Elnaz fina blogg Hej tristess.

måndag, september 13

En kväll med Elnaz.

Idag blev jag bjuden på scones och té hemma hos min vackra vän Elnaz. Vi pratade second hand fynd hela kvällen. Jag skriver mera om det imorgon. Nu säger jag godnatt och hej till natten.

söndag, september 12

På tapeten.

Eftersom vi har införskaffat oss ett nytt hem har jag svårt att låta bli att surfa runt på diverse inredningssidor och bara titta lite.. Vi kommer inte att köpa några nya möbler och vårt nya hem är fint och fräsht så vi behöver inte göra om någonting. Men- vårt gästrum kommer vi att behöva tapetsera om så småningom. Så nu kan jag inte sluta titta på tapeter. Tapeter, precis som olika tyger, är så vackra att titta på. Jag kan liksom inte få nog.
Jag och min man Daniel har inte samma tapetsmak. Så jag vill bara tillägga, ifall Daniel som just nu befinner sig i Amsterdam råkar läsa det här, det här är inspirations bilder. Inget är bestämt. Än.

Nyheter på Comeagain.se

Igår innan mitt (andra) jobb hann jag föra in några nya plagg i butiken. Den vita tunna skjortan är fantastisk! Det kommer upp mera nyheter ännu under helgen, så håll koll så du inte missar någon godbit.

fredag, september 10

Minä kaipaan sinua.

Ibland längtar jag väldigt mycket hem till finland. Jag längtar efter min familj och mina vänner som finns där men jag längtar också väldigt mycket efter Finland som land. Naturen, människorna, mentaliteten. Det är speciellt då vi byter årstid. Som nu på hösten längtar jag efter att få gå i en finsk tallskog, plocka lite lingon. Känna hur fuktigt det blir om fötterna då man går i mossan. På våren drömmer jag om hur det doftar på skogsvägen där mina föräldrar bor. Första kaffekoppen ute på gården, sittandes i lä vid väggen med filtar på benen men sol i ansiktet.  För att lätta på min finlandslängtan brukar jag surfa runt på fina finska bloggar. Ibland hjälper det lite. Det finns en hel drös med fina bloggar från finland. En del med text på svenska och en del med engelsk översättning. För er som inte läser finska så kan man ju bara njuta av bilderna.









Ifall suget efter finland fortfarande finns kvar kan man ju alltid gå in på Hel-looks och få en skön dos av finsk stilkänsla. Inte så stereotypt och lite roligare mode. Efter det kan man ta en sväng och kolla in Ivana Helsinkis butik sukta lite, drömma, lyssna på den fina musiken. Ungefär så. 

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...