onsdag, april 28

En gul apelsin.

Vill tipsa om En gul apelsin som drivs av textilformgivaren Malin Klingenberg. Hon gör bl.a. de här fina barnmössorna, plånboken och pennfodralet. Malins fina design hittar ni på nätbutiken Hops-Shop. Spana in! 

Som en dröm.

Medan jag sitter här och dricker mitt kaffe sitter jag och surfar runt på olika webshoppar. Vad sägs om de här godbitarna från Dirty laudry hand gjorda av Jeanee Duval? Tyvärr inte ätbara utan för badet. Finns bl.a. i dofterna Pink grapefruit,  Sun-ripened raspberry,  Moroccan Mint, White tea ginger. Mmmm... 

Ps. Jeanee har också en inspirerande blogg värt ett besök! 

måndag, april 26

Té hos Minna.

Igår väll blev jag bjuden på Té och scones hos min fina vän Minna. Hon bor i en fantastiskt mysig lägenhet. Härligt att få träffas och prata och skratta en stund. När Minna inte bakar scones jobbar hon som kläddesigner med exceptionellt god smak. Upplev hennes kreationer här.


lördag, april 24

Godnatt.


Denna vackra bok med den lysande titeln Minus sju av Bo Carpelan (1952), fick bli min lektyr ikväll.
Nu säger jag hej till natten.

torsdag, april 22

Daniel.

I går ringde vår jättegamla granne på hos oss. Hon behövde hjälp med Tv:n som hade gått sönder. Hon ville att min man, Daniel, skulle hämta ut pengar åt henne och köpa en ny apparat. Sedan förklarade hon att hon litar på honom, han är så rejäl, och ordentlig. Han är bra, sa hon. Jag nickade och höll med. Så här ser han ut, min man. Ja, han är stilig. Men, ser ni det dolda budskapet på sista bilden där jag och min kära Mor sitter helt ovetandes på bänken?  Nu undrar jag, varför frågade hon inte mej? 

onsdag, april 21

Min vän Elnaz och bloggen.



Jag har en vän som heter Elnaz. Såg här såg det ut då vi var på inflyttningskalas hos henne och M för några veckor sedan. Det var fint. Elnaz har en superfin blogg. Den heter Hej Tristess. Den tycker jag ni skall besöka. Förutom att Elnaz är en hejare på att skriva så är hon dessutom en väldans duktig fotograf.  Nu säger jag hejdå till denna dag och godnatt. Ses snart! Ps. Elnaz är den vackra människan högst upp. Ds.

Det snöar igen.

 
I morse då jag vaknade snöade det. Jag kröp upp under en filt och stannade där.

tisdag, april 20

Nytt på come again.

Underkastelsen.

Igår på förhandsvisningen fick jag en liten lista i handen med saker man kan göra för att undvika direkt exponering av kemikalier och för att undvika bekämpningsmedel. Tänkte att ni kanske är intresserade av den. 
Min kära Mamma som jag vet läser bloggen, vet jag åtminstone är intresserad. Så här, varsågod:


För att undvika direkt exponering av kemikalier:
Använd bara kosmetika utan ftaler och paraben.
Inga plastleksaker till barnen.
Använd nappflaskor i glas (för att undvika Bisfenol A, ett ämne i plast)
Se upp med det antibakteriella ämnet tricosan i tandkräm, deadoranter och sportkläder
Undvik varor som innehåller bromerade och klorerade flamskyddsmedel
Köp miljömärkta datorer
Vädra ofta när du köpt ny dator, tv och andra elektroniska artiklar


För att undvika bekämpningsmedel:
Handla ekologiskt och miljömärkt mat och dryck
Använd kläder av ekologiskt bomull, om inte tvätta kläderna innan användning.
Sov i sängkläder av ekologiskt bomull


Andra saker du kan göra:
Sopsortera
Handla begagnat
Rök inte

måndag, april 19

Underkastelsen.



I går kväll var vi på förhandsvisningen av Stefan Jarls dokumentär Underkastelsen. 
Spana in intervjun med Stefan Jarl där han berättar om en del fakta som kom fram medan de gjorde dokumentären. Det är fullständigt galet. 23 april är det premiär på Bio över hela landet. En dokumentär väl värd att se.

Hjälp mej.


Är detta ett Marimekko tyg? Vad heter det isåfall? Hittade tyget på ett loppis i vintras. Ses väldigt Marimekko aktigt ut, men lite osäker. Vad tror ni?

Fabricerad verklighet.

För några dagar sedan hade jag och min bror den för alla bloggare återkommande diskussionen om vilken sida av verkligheten man visar upp då man bloggar. Vi var ganska överens i att ni inte skulle få så stor behållning av att se bilder på högen med smutstvätt, diskberget eller den obäddade sängen. För mig känns det självklart att alla är införstådda med att bloggare som väljer att visa upp sitt liv med bilder från sin vardag, knappast lever i någon perfekt glansbildsmiljö. Men det är väl ingen som tycker att det är speciellt intressant att se bilder på motsatsen? På sätt och vis är det en fabricerad verklighet, men det är så det får vara tycker jag. Det är ju den sidan jag vill se. Diskhögen får jag nog av här hemma.

Sedan sist.

Detta har hänt sedan sist. Tvätt, pepparkakor och massor med plugg och jobb. Jag måste bli bättre på att ta med kameran. 


onsdag, april 14

Mat för öga och öra.


Maten är klar! Mat för öga och öra serveras här av Via Tania och låten 
Wonder stranger, video gjord av Michelle Ruiz.
Så fint att det gör lite ont. 
Michelles fina blogg kan ni besöka här.

I ett hörn hos oss.


Dessa två skönheter fyndade vi i somras på ett loppis i östergötland. Det är gamla biostolar med uppfällbar sits och allt. Fantastiskt bekväma. Lampan är också ett loppisfynd. 30 kr tror jag att jag gav för den på Bondens loppis förra våren. Tavlan har min bror Mattias, som är bildkonstnär, målat. 

Nytt liv, nya vanor.

Två viktiga samtal och några viktiga mejl har klarats av innan kl. 9. Det betyder att jag börjar bli bättre på att både jobba och plugga hemifrån. Tidiga morgnar (för mej betyder det att klockan ringer efter 8:00) och full effektivitet fram till lunch är det nya svarta. Detta nya ambitiösa har dock inneburit dålig uppdatering på bloggen. Det skall bli bättring på den fronten. 

fredag, april 9

Kärlek.




Ibland kan det kännas lite ensamt att driva en second hand butik på nätet. Det är sällan man får någon ordentlig kontakt med kunderna,förutom via ordersedlar, kvitton och paket. Därför blir jag så extra glad då någon nämner Come again på sin blogg eller sida. Då känns det som att det jag gör inte är helt osynligt ändå. 

 Härliga Jessica på Vintageportalen.se var en av de första att uppmärksamma Come again. Det jättefina pannbandet, en av mina absoluta favoriter från butiken, hittade även ett hem hos Jessica. Om det är någon som, mot förmodan, missat Jessicas fantastiska blogg, klicka här

Ida på Sugartime.se skrev om Come again här i veckan. Ida har en fin blogg där hon bl.a. skriver om vintageklänningar, rosetter, fynd, virkade kragar. Dessutom gör hon fina illustrationer. Spana in hennes blogg här.

Mia på Miasshopping.com lade till Come again igår. Det känns jätteroligt. Mia har också en fin blogg.

Den allra första att nämna Come again på sin blogg var den här vackra människan. Jag blev så förvånad och glad. Jag trodde att jag satt och jobbade och fixade med min sida och att ingen hittat dit. Och så snubblade jag på We´re the only fun in town bloggen. Så glad jag blev! 


Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...