måndag, oktober 31

Vad helgen bestod av.

Vi börjar från slutet. På söndag kom finafina Elnaz på besök. Jag hade bakat mockarutor.  Eftermiddagen urartade i en fotoorgie där vi alla tre kröp omkring i lägenheten och med varsin kamera. Vilken fin dag!

Dagen innan, var en lugn dag. Vi fikade i gästrummet, jag invigde min nya poncho och yllesockorna åkte på. Jag läste mina böcker och Daniel såg på film. Mot kvällen blev vi bjudna på plättar hos bästa Bror och Janika. Kvällen avslutades med den nya Tintin filmen på bio. En mycket bra helg.

torsdag, oktober 27

Vårt återanvända hem.






 Bilder från vårt kök. (Glasen och de ljusblåa faten är inte secondhand. )

Det mesta som vi har i vårt hem är köpt på secondhand och loppis. Då det gäller möbler konstaterade jag just att det bara är vår säng och en låg byrå som inte är köpta på loppis och en del retro möbler har vi också fått som gåva.

Det känns bra i kroppen. Och fint blir det! (Jag är ju gift med en teknik älskare. Så ok, teknikprylarna typ Tv, dator och annat är inte köpta på loppis.) I helgen var vi en sväng på IKEA eftersom vi behöver en ny säng, och hade kollat på en sängstomme därifrån... men nej. Det blev inget. Ful var den och onödigt att betala pengar för fejk-trä som snabbt blir fult. Det är inte alltid billigare att köpa retro/vintage, secondhand möbler, men det är för det mesta mycket finare. Möblerna har en charm och en själ som det är svårt, om inte omöjligt, att få med nyproducerade möbler. Dessutom brukar kvalitén på gamla möbler vara väldigt hög.

Då det gäller kläder består min garderob till 70 % av secondhand. Där gillar jag att blanda, både nytt och secondhand.

Egentligen är det få saker jag inte skulle kunna köpa secondhand. Underkläder, strumpor, strumpbyxor vill jag köpa nytt. Men annars så. Handdukar har jag aldrig köpt secondhand, däremot tycker jag inte, som jag vet att många andra gör, att det är ofräsht att köpa lakan på secondhand. Jag menar, man sover ju på hotell. På hotell har väl några tusen människor sovit i lakanen. Köper du lakan på secondhand så är det kanske en familj, samt några av deras vänner som någongång använt lakanen, d.v.s. ca 10 personer. Och man tvättar ju lakanen innan.

Vad säger ni, var går er secondhand gräns? Delta gärna i enkäten uppe i högra hörnet.

onsdag, oktober 26

Från Arkivet, Finland del 1.

Här kommer lite från arkivet. Från förra vintern för att vara exakt. Temat är Finland. 

Barndomshem del 1

Barndomshem del 2

Barndomshem del 3

Nya pallen.

Jag har ju glömt att visa pallen som jag köpte på Antik och Kuriosa mässan. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag har blivit lite svag för pallar. De är så fina i all sin enkelhet. För ett par veckor sedan köpte jag två andra fina pallar med lädersits. Bilder kommer senare.

tisdag, oktober 25

All those moments will be lost in time like tears in rain.

Snart åker den upp på väggen.

Retromässan 11-13 November.

Ni missar väl inte Retromässan på Münchenbryggeriet? Den här gången håller mässan på i tre hela dagar. Boka in 11-13 November! Bland utställarna hittas bland annat min favorit Wanjas vardagsrum som förut låg granne med oss i Hornstull, butiken Gamla lampor som säljer en hel del annat också (inte bara lampor) och Retroaktiv Design och många fler, också en del privata utställare.  Kika in på Bakåt : Framåts sida där finns en lista med alla utställare och bl.a.  en film från vår/vinterns mässa.

måndag, oktober 24

Nya lampan.

Här kommer de utlovade bilderna på lampan vi köpte förra helgen. Vi hade tänkt att den skulle få hänga i köket, men den passade så bra i vårt gästrum så den blir kvar där. Vi köpte lampan från Repris i Linköping. Ifall ni har vägarna förbi är butiken ett måste att besöka, utbudet är fantastiskt och ägarna super kunniga och hjälpsamma. Tio Kom igen poäng av tio möjliga.

torsdag, oktober 20

From Finland with love.


I dag fick ett paket på posten. Finsk choko. Min fina mamma vet vad jag behöver.


Sorgliga Hösten.


Är det bara jag eller tycker ni andra också att det är något sorgligt med hösten? Så här såg det ut på landet i söndags. Så fint... och lite vemodigt. Hej då landet. Vi ses nästa år.

Ps. Vi hann också med en loppisrunda. Köpte en superfin lampa. Bildbevis kommer snart.

tisdag, oktober 18

I mitt rätta element.



Trots förkylningen från hell, var helgen fin. Jag tog på mej tjocktröjan och några lager kläder under och så tog vi bilen till landet. Söndagen spenderades i skogen. Mitt rätta element.

torsdag, oktober 13

Kom igen bloppis.

1. Skor med kroko prägling. Har en liten klack på 3 cm.

I mycket gott secondhand skick.

Storlek 4, ca 37.

Märke; Pertti Palmroth

Pris 200 kr, frakt 50 kr.

2. Snygga stövlar i lack med läder detalj. Svart gummisula. Mycket bekväma. Fint med det blanka mot läderdetaljen, perfekt höjd på stövelskaftet.

Bruksslitna. Slitningarna syns främst runt själva sulan och hälen.

Storlek 36

Märke; Pertti Palmroth

Pris 150 kr, frakt 70 kr.

3. Skor med kilklack i mycket gott skick. Använda endast ett fåtal gånger.

Storlek 37

Märke; Minimarket

Pris 700 kr. Frakt ingår.


Efter en liten rensning i mina skåp åkte en hel del till Myrorna men lite skor och kläder finns kvar. Mest sånt som är så fint att jag egentligen har svårt att skiljas från dom, men som ändå bara står oanvända i skåpet. Mejla om du är intresserad! info@comeagain.se

onsdag, oktober 12

Nytt på väggen.




I dag beställde jag hem den här fina saken härifrån. Jag har överlag lite svårt för konst med budskap/text. Det blir lätt lite cheesy. På något sätt tycker jag det här funkar ändå. Gillar färgerna och att det är det klassiska Fazer Cacao ögat som återanvänts. Tror det blir fint i gästrummet.

Jan som har butiken Restyle har också en fin blogg, Design Attractor.

tisdag, oktober 11

Uppdaterad blogglista.

Nu har jag äntligen kommit mej för att uppdatera min lista på fina bloggar som jag läser. Den har inte riktigt varit up to date, så att säga. 

1. Min härliga granne och vän Megan har en underbar blogg som heter Inspirationsskafferiet. Massor av härliga recept och mat inspiration. 

2. Min kusin Rabbe har precis startat fina serie-bloggen Skråmor.

3. Att läsa Therésias blogg Söta Saker gör mej alldeles varm i hjärtat. Det är något så mysigt och hemtrevligt över hela bloggen.  

4. Bloggveteranen Tiger har startat en ny fin blogg på Hus & Hem, det betyder mera härligt ögongodis för oss.

5. Fredrika och Erik fortsätter beskriva Londonlivet på ett underbart underhållande sätt.

Pepp.

När man har bloggat i några år, som jag gjort, till och från, antar jag att det lätt blir så att man periodvis tröttnar på sitt "blogg jag" . Det känns som att jag upprepar mej i all oändlighet, samma bilder, samma texter osv. Men i går fick jag en så fin kommentar av den här trevliga bloggerskan. Blev så glad, och kände att blogginspirationen återvände. ♡ Tänk vad lite pepp kan göra.

Här kommer i alla fall dagens inspiration från Etsy.


Liten skog Virtualdesignlab.

Kökshandukar, Bailydosentbark

Tallrikar med svamptryck från WiseApple.

Smycke Artisanieeurope

Alternativ värld från Animalia Shop

tisdag, oktober 4

Det nya rummet.

Bokstäverna från Antik och Kuriosa mässan förra helgen.
Lådan och burken för pennor är loppisfynd från finland i sommras.
Mina anteckningsböcker från Ivana Helsinki och Quadrille.
Lådor som väntar på att kläs om.
Fynd från Juthbacka marknaden.
Två gamla biostolar som vi fyndade i östergötland för några tior styck.
Fina loppisböcker och adressbok från Jill Bliss.
I helgen fick Daniels bror och fru inviga gästrummet. Tanken är att rummet skall inredas med en gästsäng, ett annat skrivbord, bokhylla och kanske en fin byrå så småningom. Just nu står där ett tillfälligt skrivbord, extrasoffan och våra gamla fina biostolar.

Golvet blev så superfint. Precis som vi drömt om. Att vi (Daniel) tagit fram ett golv från början av 1900-talet, som nu får återanvändas känns väldigt...med brist på bättre ord "coolt". Och så himla fint det blev, lagom slitet, rufft och maskätet. Alldeles perfekt. Vid den ena väggen har de som använt golvet sist, lappat golvet med en sten. Den lät vi vara kvar. Väggarna låter vi vara vita tills vi enats om en tapet. Känns väldigt ovant och lyxigt att plötsligt ha ett rum till som vi kan använda.

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...