söndag, juli 31

Barndomsminnen.

När jag var barn lekte jag mest med mina kusiner Mirjam och Jonna. Hos Mirjam och Jonna fanns det en platt burk med smörja, som vi kallade det, som både doftade gott och hade en underbar färg. Den tilltalade oss så pass mycket att jag minns att vi ibland intog smörjan med sked. Högst antagligen har denna inmundigande av paraffin, glycerin, petrolatum och mineraloljor med alla tänkbara namn gjort att vi blivit balsamerade inifrån och våra inre organ kommer väl efter vår död bevaras i det skick de var vid 6 års ålder.

Nu då jag var hemma i finland för ett par veckor sedan hittade jag till min förtjusning denna fantastiska smörja i ny uppimpad förpackning. Det är Ivana Helsinki som gett Vitalis ett nytt utseende. Eftersom den bara kostar ett par euro var jag tvungen att köpa en. Och det var med skräckblandad förtjusning jag sniffade på denna mineraloljerika smörja. Lätt illamående duttar jag ibland en liten klick på läpparna bara för att få en liten känsla av hur underbart det var att stå där fnissande med sked i handen på kusinernas badrum och njuta av känslan av en klick Vitalis halkandes på tungan.

Tapetbloggen?

Det har känts roligt att söka tapeter till gästrummet - fram till nu. Nu orkar jag inte leta mera. Tycker alla tapeter ser likadana ut. H-j-ä-l-p mej att hitta the tapet, så kanske jag också börjar blogga om annat än tapeter...

Tapeterna här är från studio nommo.

torsdag, juli 28

Retro Villa.

Tapetjakten till vårt gästrum fortsätter. Kolla in Retro Villa som har underbara vintage tapeter.


tisdag, juli 26

Auktion.

Sista veckan av semestern i finland gick vi på en liten auktion i Nykarleby. Egentligen tycker jag det är lite läskigt med auktioner, och har bara varit på ett par innan Nykarleby auktionen. Det läskiga ligger i att man skall ropa ut sitt bud, och i några sekunder riktas all uppmärksamhet mot en själv. Lägger man det vinnande budet så måste man ju gå fram och hämta varan man ropat in. Men jag upptäckte ganska snabbt att när fyndivern slog till blåste blygheten bort. 
Bland besökarna fanns proffsen på plats. Sofia (den blonda tjejen med blått linne) som har bloggen Kantstött och hennes familj ropade med stor säkerhet hem de tyngsta fynden. 
Fina Hanna var också där. Det var tredje gången vi sprang på varandra under semestern. 
Hanna dokumenterade mej nöjt poserande med nya lampan jag precis ropat in. Bilden är lånad från Hannas blogg Hannas virrvarr.
Familjen var koncentrerad. Temat för vår auktionsdag blev lampor. Fyra lampor ropade vi in innan vi styrde bilen mot loppisar i Jakobstad. På vägen hann vi också med ett kort stopp på en auktion till. Där uteblev dock fynden. Hanna har flera fina bilder från auktionen, kika in här.

Finbesök.

De senaste dagarna har vi haft finbesök av syster och hennes familj. En stor omställning för oss att bli väcka kl.06:00 av skratt och bus, att ha regelbunda mattider och besöka djurparker och lekparker minst en gång om dagen.
Kreativ matintag.
Innergården har utnyttjats flitigt. Här repeteras en teater.
Barnen är tatuerade.
Daniel är populär.
En blåsig dag i parken invigde jag min nya jacka som jag fyndat på loppis i Uppsala. Mycket nöjd. 
På kvällen är vi ovana föräldrar lite slitna och fyllda av beundran för heltidsföräldrarnas outsinliga ork.

söndag, juli 17

Hej från semestern.

Svårt att hinna blogga då det finns så mycket annat härligt på agendan. Som att ta cykeln till sommarstugan. Dra upp några fiskar. Bada natt bastu och simma. Svårt att tro att klockan var över ett på natten på den sista bilden. Nätterna är underbart ljusa här.

torsdag, juli 14

Att leka med maten.

På semestern har man tid att göra saker som man annars kanske inte ägnar sej åt. Som att leka med maten.Små italienska pasta bokstäver från Alfabeto blev perfekt underhållning efter att mormorsrutorna var virkade och korsorden lösta.


söndag, juli 10

Hållbara loppisfynd.

I julas då jag var hemma här i finland på besök såg jag för första gången de här skålarna på ett loppis. Jag köpte dem inte då eftersom jag kom med flyg och det kändes otympligt att packa ner glasskålar i bagaget. När jag var här och hälsade på i maj fanns skålarna kvar men då hade jag inte heller plats med dem i bagaget så jag lät dem stå kvar. Tredje gången gillt, nu slog jag till. Skålarna från Duralex är i glas, utsidan är färgad i turkos och gult. Duralex är härdglas, det är väldigt tåligt och håller hur länge som helst. Fina va?

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...