fredag, september 23

Inspiration på Etsy.

 Lamanastronaut.
 Estatesaletreasures.
 Estatesaletreasures.



TheButterDish
Twentytimesi
Twentytimesi
Sevenbc
86ForTheHome
VintageLancaster

Nu snart är vårt gästrum klart. Längtar efter att börja inreda och fixa. Inspirationssurfade på Etsy i går kväll, finns så otroligt mycket fint! Men känns dock inte direkt aktuellt att börja skicka efter möbler från Texas i nuläget. Klicka på bildtexten för att komma till butiken.

onsdag, september 21

Stockholms Stadsmission REMAKE-tävling

Alla vi loppis älskare som besökt Stockholms Stadsmission har sett REMAKE avdelningen. Det är kläder, möbler och  hemtextil som är om designade med ny form och stil. Jag fick ett mail av Lina på Stockholms stadsmission där hon berättade att Stockholm Stadsmission ordnat en REMAKE tävling. Så här skrev hon;

"REMAKE är Stockholms Stadsmissions eget märke som består av second handkläder, hemtextil och möbler som fått ny form och stil. Mellan den 14-30 sep är det fritt fram att vara med och tävla om att designa REMAKEs nästa storsäljare.

Tävlingsbidraget ska bestå av en produkt som har designats och tillverkats utifrån kriterierna – stor tillgång till råmaterial, lätt att tillverka och ej trendkänslig. Alla inlämnade tävlingsbidrag publiceras på Stockholms Stadsmissions hemsida och efter den 30 september kommer en namnkunnig jury att utse tre finalister. Finalisternas produkter kommer att ställas ut i Stockholms Stadsmissions butik på Plattan, där kunder och besökare kan rösta fram sin favorit som vinnare. Vinnaren kommer sedan att få synas med namn och produkt i Stockholms Stadsmissions kanaler som t.ex. second handbutikerna, nyhetsbrev, facebook och hemsidan. Produkten kommer sedan att produceras och säljas i butikerna och webbshopen. "

 För att läsa mera om REMAKE-tävlingen och för att delta, klicka här. 

Svamp.

Daniel kom hem med galet mycket svamp i söndags. Vi satt och rensade i flera timmar. Min vän Michaela utryckte det så väl; "Girighet i svampskogen straffar sej vid rensbordet."

torsdag, september 15

Glada loppisfynd.

Min favorit i samlingen är Hotell Mården Som erbjuder "47 rum, 90 bäddar och Motionslokal." Det ni. Salong Inga-Lis är också fin med svarta stickor och gröna toppar. Deutsche Seereederei rostock-warnemünde Passagierkai med MS "Völkerfreundschaft" och TMS "Fritz Heckert" är också väldigt fin (den med båtarna). Små detaljer som gör dagarna lite gladare.

måndag, september 12

I lördags.

Vi började lördagen med en långfrukost innan jag skulle iväg och jobba några timmar. Tallrikarna med det turkosa trycket fyndades på Juthbacka marknaden i somras.

På kvällen blev det mitt livs andra kräftskiva. Platsen var fina brandstationen. Jag måste erkänna att jag känner ett visst motstånd att dissekera de stackars djuren. Vrida av stjärten-ok. Öppna upp kroppen-ok. Krossa klorna-ok. Men suga på de stackars små benfästena för att få i sej någonslags spad? En mycket trevlig kväll var det hur som helst.

torsdag, september 8

Juthbacka fynd.


Jag lovade ju att jag skulle visa vad jag fyndade på Juthbackamarknaden. Jag köpte bl.a. två fina väckarklockor. En gul och en grön. Det lilla rådjuret är ett annat sommarfynd.

onsdag, september 7

Mutade smaklökar.

Från att ha varit en riktig frukostälskare, som vaknar vrålhungrig varje morgon, har jag över sommaren förvandlats till en som bara kan smutta på kaffet och på sin höjd lite juice. Konstigt det där. Jag har aldrig kunnat förstå de som berättat att de inte kan äta på morgonen. Men nu förstår jag. För att avleda denna brist på morgonaptit försöker Daniel muta mina smaklökar med Renée Voltaires Bovete crunch. Om det lyckas? Faktiskt. 10 av 10 möjliga ger jag denna mumsiga sak. Det är ungefär som ett nyttigt müsli med bovete, linfrön, fikon, russin, kardemumma, kanel och havssalt.

Jag glömde ju berätta att jag på min promenad i måndags, mötte en av klänningarna jag sålde på loppiset! Det var kul. Jag tror den har det bra.

tisdag, september 6

2 km loppis i Aspudden.

Vilken trevlig dag det var och vilken uppslutning av folk! På 2km loppis facebook sida tror jag att det var 11 600 som hade osat. Och alla har ju inte facebook. Susanna, Megan och jag var ett fantastiskt sälj-team och Daniel servade oss med pilsnerkorv och kaffe, han bar våra grejor och fixade. Susanna hade med sej underbara kanelbullar som hennes svärmor bakat. Senare kom Minna och Martin förbi som säljstöd. Under hela dagen kom det fram vänner och bekanta och hälsade. Vilken perfekt dag!

Av en händelse råkade jag gå in på Mirjams kafferep bloggen och såg att det var hon som köpte den fina turkosbruna kudden av mej. Roligt att den kom till ett bra hem!

Kika in på Megans blogg för att se flera bilder från dagen.

söndag, september 4

Loppis i Aspudden idag!










Just nu ser vårt hem ut som ett underbart stort loppis. Ett jätte bra loppis för övrigt. Om ett par timmar sätter 2 km loppis igång här i aspudden. Imorse då jag steg upp och drog undan gardinen hade folk redan börjat ställa ut, då var klockan innan 8:30. Loppiset håller på från 11-16.  Kom och fynda, eller kom bara förbi och säg hej!

Ur arkivet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...